Couscous met linzenballetjes en kruidige tomatensaus

Couscous met linzenballetjes en kruidige tomatensaus

Linzenballetjes zijn een heerlijk vegetarisch alternatief op gehaktballetjes en ze zijn nog eens een pak voedzamer ook! Proef het zelf in dit Middenoosters geïnspireerd gerechtje met linzenballetjes op smaak gebracht met ras el hanout, couscous en een kruidige tomatensaus met courgette. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
groene linzen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn, pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Laat de linzen uitlekken. Snij de koriander fijn.
  • Doe de uitgelekte linzen in een kom, samen met het paneermeel, de helft van de fijngesneden koriander en de ras el hanout. Pers er de limoen boven uit en kruid royaal met peper en zout. Meng met je handen en rol er balletjes van. Laat even rusten op een bord.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een kookpotje en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg de courgetteblokjes toe. Laat 5 minuten bakken en voeg de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de tomatenblokjes toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de linzenballetjes rondom goudbruin en krokant. Let op, de linzenballetjes zijn niet zo stevig als gehaktballetjes, dus schep voorzichtig om. Kruid met zout.
  • Serveer de couscous met de tomatensaus, de linzenballetjes en werk af met de rest van de fijngesneden koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 blik groene linzen
  • 10 g koriander
  • 4 el paneermeel
  • 2 kl ras el hanout
  • ½ limoen
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 902 kcal
  • Koolhydraten 137.64 g
  • Suikers 16.23 g
  • Vetten 19.86 g
  • Verzadigde vetten 2.76 g
  • Eiwitten 32.97 g
  • Vezels 20.81 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet, Pinda, Schaaldieren, Selderij, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.