Couscous met kalkoenworst en pompoen

Couscous met kalkoenworst en pompoen

Een origineel kommetje comfort food met Midden-Oosterse touch! Couscous met lekkere stukjes kalkoenworst, prei en pompoen. Gemakkelijk, snel klaar en overheerlijk. Zo hebben we het graag bij 15gram!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
kalkoenworst
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
paprika­poeder

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de pompoen en snij in blokjes. Kook de pompoenblokjes 10 minuten en giet af.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Snij de ui fijn. Halveer en was de prei, verwijder het groene gedeelte. Snij de prei in halve ringen. Snij de worsten in stukjes van 2 centimeter. Snij de bladpeterselie fijn.
  • Doe de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan of wok en voeg de stukjes kalkoenworst toe. Roerbak de stukjes worst een 5-tal minuten. Voeg dan de rest van de olijfolie en de ui en prei toe. Roerbak 5 minuten. Voeg de uitgelekte pompoenblokjes en het paprikapoeder toe en laat nog een 3-tal minuten garen. Kruid met peper en zout.
  • Schep de gebakken groenten en worstjes door de couscous en werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 kalkoenworsten
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 kl paprika­poeder

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 755 kcal
  • Koolhydraten 76.73 g
  • Suikers 14.67 g
  • Vetten 26.3 g
  • Verzadigde vetten 4.94 g
  • Eiwitten 47.65 g
  • Vezels 11.54 g

Allergenen Selderij, Gluten, Mosterd, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.