Couscous met geroosterde herfstgroenten, geitenkaas en notenpesto

Couscous met geroosterde herfstgroenten, geitenkaas en notenpesto

Een originele couscous bomvol herfstige smaken: pastinaak, wortel en rode ui geroosterd met honing en ras el hanout, couscous met peterselie en een heerlijke notenpesto. De frisse geitenkaas maakt dit gerecht helemaal af. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen en pastinaak in staafjes. Snij de rode ui in partjes. Meng de arachideolie met de ras el hanout, honing en peper en zout. Hussel de groenten door deze mengeling. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de groenten op. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Verdeel de bladpeterselie in twee delen. Hak 1 deel grof, samen met de walnoten en hazelnoten. Doe in een vijzel of blender en voeg de extra vierge olijfolie toe. Stamp of mix tot een pesto, kruid met peper en zout. Snij het andere deel van de bladpeterslie fijn.
  • Meng de fijngesneden bladpeterselie door de couscous. Verkruimel de geitenkaas.
  • Serveer de couscous met de geroosterde groenten, de verkruimelde geitenkaas en de notenpesto.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 stick honing
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 20 g blad­peterselie
  • 30 g walnoten
  • 30 g hazelnoten
  • 100 g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 960 kcal
  • Koolhydraten 79.32 g
  • Suikers 16.67 g
  • Vetten 58.98 g
  • Verzadigde vetten 11.58 g
  • Eiwitten 22.43 g
  • Vezels 14.56 g

Allergenen Selderij, Gluten, Noten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.