Couscous met gehaktballetjessaté

Couscous met gehaktballetjessaté

Gehaktballetjes zijn leuk en lekker, maar soms moet je ze eens op een andere manier brengen. Wat denk je van deze originele versie met kefta op een satéstokje? Daarbij komt couscous op smaak gebracht met munt en tomaten en een pittig harissa-yoghurtsausje. Middle-East meets West!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
satéprikker
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
harissa

Bereidingswijze

  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Snij de rode ui fijn. Pers de knoflook. Snij de munt fijn. Snij de tomaten in stukken, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes.
  • Doe het gehakt, de helft van de rode ui, de knoflook, de ras el hanout en een snuf peper en zout in een kom. Meng goed en rol er gehaktballetjes van. Rijg de gehaktballetjes op de satéprikkers.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjessaté's rondom op een matig vuur voor 8 à 9 minuten. Verhoog het vuur zodat de balletjes een mooi krokant korstjes krijgen.
  • Meng de yoghurt met de harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Kruid met peper en zout.
  • Meng de tomatenblokjes, de rest van de rode ui en de fijngesneden munt door de couscous. Roer er de extra vierge olijfolie door. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Serveer de couscous met de gehaktballetjessaté's en bedruppel met de harissayoghurt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 2 tomaten
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 2 satéprikkers
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 kl harissa

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 787 kcal
  • Koolhydraten 72.64 g
  • Suikers 14.61 g
  • Vetten 37.23 g
  • Verzadigde vetten 10.74 g
  • Eiwitten 39.05 g
  • Vezels 5.75 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.