Couscous met 7 groenten

Couscous met 7 groenten

Voor deze heerlijke veggieschotel haalden we onze inspiratie uit de Marokkaanse keuken. Vrijdag is daar couscousdag en couscous met 7 groenten is een waar feestmaal! Het is normaal gezien een stoofpotje dat lekker lang moet staan pruttelen, maar wij maakten een snelle versie, met smaakvolle geroosterde groenten uit de oven.

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
ras el hanout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de rode ui in partjes. Schil de wortelen en snij overlangs in 4 en dan in balkjes van 5 centimeter. Snij de courgette in gelijke balkjes als de wortel. Snij de aubergine overlangs in 2 en snij in plakjes. Snij de paprika overlangs in 2 en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snij in 8 partjes.
  • Neem een ovenplaat en bedek met bakpapier. Schik hierop alle groenten naast elkaar. Leg de kerstomaatjes erbij en besprenkel alles met de olijfolie en de helft van de komijn. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Laat het blik kikkererwten uitlekken. Hak de koriander fijn. Roer de kikkererwten en de fijngehakte koriander door de couscous. Voeg de rest van de komijn en ras el hanout toe, extra vierge olijfolie en peper en zout. Roer de couscous goed om en schep in een grote schaal.
  • Serveer de couscous met de verschillende groenten erbovenop geschikt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 kl komijn
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 blik kikkererwten
  • 10 g koriander
  • 1 kl ras el hanout

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • snufje peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 723 kcal
  • Koolhydraten 64.39 g
  • Suikers 22.11 g
  • Vetten 34.29 g
  • Verzadigde vetten 6.16 g
  • Eiwitten 29.02 g
  • Vezels 24.25 g

Allergenen Ei, Gluten, Pinda, Schaaldieren, Selderij, Soja, Vis, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.