Courgettespaghetti met gerookte zalm en citroenroomsaus

Courgettespaghetti met gerookte zalm en citroenroomsaus

De lente op je bord in een fris, verrassende en ook nog eens lekker licht gerecht? Dan hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto! We maken courgettenoedels met een heerlijk frisse citroenroomsaus en daarbij plakjes gerookte zalm. Geniet van deze heerlijke koolhydraatarme maaltijd in het voorjaarszonnetje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
roomkaas
Ingredientfoto
gerookte zalm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  • Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snij de bieslook in fijne ringetjes. Doe het citroensap en de -rasp, de roomkaas en per persoon 2 eetlepels water in een steelpannetje. Meng goed en warm zachtjes op, laat de saus niet koken. Kruid met peper en zout en roer er 3/4de van de bieslook door.
  • Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
  • Meng de citroenroomsaus met de courgettespaghetti. Schep over in diepe borden en verdeel er de gerookte zalm over, kruid met peper. Werk af met de rest van de bieslook en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • ½ citroen
  • 10 g bieslook
  • 2 cups roomkaas
  • 150 g gerookte zalm

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 384 kcal
  • Koolhydraten 16.94 g
  • Suikers 15.83 g
  • Vetten 24.72 g
  • Verzadigde vetten 7.24 g
  • Eiwitten 22.69 g
  • Vezels 4.13 g

Allergenen Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.