Courgettespaghetti carbonara

Courgettespaghetti carbonara

Een echte Italiaanse klassieker, in een gezond jasje! We maken courgettespaghetti met een heerlijke carbonarasaus met krokant gebakken spekjes erbij. Courgette en carbonarasaus passen trouwens overheerlijk bij elkaar. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
gerookte spekblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  • Scheid het ei (de eieren). Het eiwit heb je niet nodig. Meng de eidooier(s) met de lichte room en 2/3de van de parmezaan. Kruid royaal met peper en een klein beetje zout.
  • Verhit een antikleefpan (zonder vetstof) en bak de spekblokjes krokant.
  • Haal de pan van het vuur en schep er de roommengeling door. Roer goed om. Roer er nu de courgettespaghetti door.
  • Serveer de courgettespaghetti carbonara en werk af met de rest van de parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 1 bio-ei
  • ½ potje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • 150 g gerookte spekblokjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 752 kcal
  • Koolhydraten 17.98 g
  • Suikers 17.81 g
  • Vetten 53.83 g
  • Verzadigde vetten 39.23 g
  • Eiwitten 29.63 g
  • Vezels 4.07 g

Allergenen Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.