Courgettelasagne met kippengehakt

Courgettelasagne met kippengehakt

We maken vandaag een originele koolhydraatarme lasagne, met plakjes courgette in plaats van lasagnevellen! Hoe goed is dat? Daarbij komt een gemakkelijke kippenbolognaise en een lichte kaassaus. Het resultaat is een overheerlijke lichte lasagne mét heerlijk kaaskorstje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven.
  • Trek ondertussen met een dunschiller lange slierten van de courgette. Snij het middenste deel in blokjes. Voeg toe aan de ui, samen met de knoflook en wortelen. Laat 3 minuten stoven.
  • Voeg het gehakt toe en de Italiaanse kruiden. Roerbak tot het gehakt gebakken is. Voeg de tomatenpassata toe, roer goed om, kruid met peper en zout en laat 8-10 minuten pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng de melk aan de kook in een steelpannetje. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water. Voeg het maïszetmeel toe zodra de melk warm is en meng goed tot de melk begint te dikken. Haal van het vuur en roer er de helft van de gratinkaas door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer tot de kaas is gesmolten.
  • Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de rest van de olijfolie. Beleg met plakjes courgette. Schep daarop wat van de tomatensaus en wat van de kaassaus. Leg er opnieuw plakjes op en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met plakjes courgette, dan kaassaus en overstrooi met de rest van de gratinkaas.
  • Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, dan nog 3 minuten onder de grill en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1½ courgette
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata
  • 60 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 200 ml melk
  • 1 el maïszetmeel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 719 kcal
  • Koolhydraten 45.16 g
  • Suikers 29.33 g
  • Vetten 34.8 g
  • Verzadigde vetten 11.1 g
  • Eiwitten 51.08 g
  • Vezels 11.14 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.