Courgettelasagne met gerookte zalm en spinazie

Courgettelasagne met gerookte zalm en spinazie

Op zoek naar een lekker en lichte variatie op lasagne? Dan moet je zé-ker deze originele lasagne van courgette plakjes, gerookte zalm en ricotta met spinazie proberen. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
gerookte zalm
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep in een zeef en laat goed uitlekken.
  • Snij met een dunschiller in de lengte dunne plakken van de courgette.
  • Doe de ricotta in een kom. Snij de dille fijn en voeg toe. Voeg de uitgelekte spinazie, peper en zout toe en meng goed.
  • Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie. Bedek met de helft van de courgettelinten. Kruid met peper. Verdeel hier de helft van de plakjes gerookte zalm over. Bestrijk met de helft van de ricotta-spinazie mengeling. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Strooi er de gratinkaas over. Zet 20 minuten in de oven.
  • Zet de ovenschotel nog 2 minuten onder de grill van de oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 1 courgette
  • 250 g ricotta
  • 10 g dille
  • 100 g gerookte zalm
  • 30 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 553 kcal
  • Koolhydraten 14.39 g
  • Suikers 12.23 g
  • Vetten 42.11 g
  • Verzadigde vetten 16.38 g
  • Eiwitten 28.61 g
  • Vezels 4.37 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.