Courgettekoekjes met munt-yoghurtdip en pastinaakfrietjes

Courgettekoekjes met munt-yoghurtdip en pastinaakfrietjes

Heb je al eens courgettekoekjes geproefd? Ze zijn verbazend gemakkelijk om te maken en smaken overheerlijk! We serveren er een fris munt-yoghurtsausje en krokant gebakken pastinaakfrietjes bij. Met deze vegetarische topper kan je vermoedelijk zelfs de kleinsten aan tafel heel blij maken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de pastinaakfrietjes. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Rasp de courgette met een grove rasp. Het zachte, middenste gedeelte van de courgette(s) heb je niet nodig.
  • Meng de bloem met de melk en de eieren. Klop goed los zodat er geen klonters meer zijn. Roer er de geraspte courgette en gratinkaas door. Kruid met peper en zout.
  • Snij de munt en sjalot fijn. Meng de Griekse yoghurt met de sjalot, munt, extra vierge olijfolie en peper en zout.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in een antikleefpan en schep hoopjes van het courgette-beslag in de pan. Laat 2 minuten bakken aan elke kant. Serveer met de yoghurtdip en de pastinaakfrietjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 courgette
  • 2 bio-eieren
  • 30 g gratinkaas
  • 10 g munt
  • 1 sjalot
  • 1 potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el plantaardige olie
  • 4 el bloem
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 729 kcal
  • Koolhydraten 58.8 g
  • Suikers 17.08 g
  • Vetten 42.99 g
  • Verzadigde vetten 10.12 g
  • Eiwitten 22.34 g
  • Vezels 9.42 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.