Courgettecannelloni met kippengehakt, prei en mascarpone

Courgettecannelloni met kippengehakt, prei en mascarpone

Courgettespaghetti ken je vast al, maar wist je dat je ook originele cannelloni van courgetteplakjes kan maken? Dit moet je eens proberen! De cannelloni worden opgevuld met een mengeling van kippengehakt en prei. Daarbij komt een heerlijk mascarponesausje en een krokant kaaskorstje. Een gezonde ovenschotel waar je blij van wordt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
mascarpone
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en voeg het kippengehakt toe. Bak 5 minuten, schep regelmatig om.
  • Pers ondertussen de knoflook. Was en snij de prei in fijne ringen. Trek met een dunschiller lange slierten van de courgette, zodat je gelijke plakjes verkrijgt. Snij de zachte kern van de courgette fijn.
  • Schep het gebakken kippengehakt uit de pan en hou even apart. Verhit 1/3de van de olijfolie in de pan en voeg de prei, knoflook en de fijngesneden kern van de courgette toe. Roerbak 5 minuten. Voeg het kippengehakt terug toe, 1/3de van de mascarpone en meng goed. Kruid met peper en zout.
  • Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie. Leg 3 plakjes courgette voor je uit en leg ze dakpangewijs (met 1 randje ongeveer 1 centimeter overlappend) op elkaar. Schep er wat van de vulling op en rol op. Schik in de ovenschaal. Herhaal tot alle courgetteplakjes en vulling op zijn.
  • Roer de rest van de mascarpone los met per persoon 2 eetlepels water. Schep over de courgetterolletjes. Strooi er de gratinkaas over. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven, en tenslotte nog 3 minuten onder de grill van de oven voor een mooi goudgeel korstje. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g kippengehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels prei
  • 2 courgettes
  • 250 g mascarpone
  • 30 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1164 kcal
  • Koolhydraten 35.27 g
  • Suikers 31.25 g
  • Vetten 89.06 g
  • Verzadigde vetten 45.14 g
  • Eiwitten 52.72 g
  • Vezels 12.41 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.