Courgettecannelloni met kippengehakt in tomatensaus en orzo

Courgettecannelloni met kippengehakt in tomatensaus en orzo

Origineel en lekker, dat zijn deze courgettecannelloni zeker! We maken een vulling van kippengehakt in kruidige tomatensaus en daarbij komt Griekse orzo pasta. 10/10 op smaak en creativiteit!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
orzo

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en voeg het kippengehakt toe. Bak 5 minuten, schep regelmatig om.
  • Pers ondertussen de knoflook. Snij de ui fijn. Trek met een dunschiller lange slierten van de courgette, zodat je gelijke plakjes verkrijgt. Snij de zachte kern van de courgettes fijn.
  • Schep het gebakken kippengehakt uit de pan en hou even apart. Verhit 1/3de van de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook, de Italiaanse kruiden en de fijngesneden kern van de courgette toe. Roerbak 5 minuten. Voeg het kippengehakt en de tomatenpuree toe en meng goed. Laat nog 2 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  • Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie. Leg 3 plakjes courgette voor je uit en leg ze dakpangewijs (met 1 randje ongeveer 1 centimeter overlappend) op elkaar. Schep er wat van de vulling op en rol op. Schik in de ovenschaal. Herhaal tot alle courgetteplakjes en vulling op zijn.
  • Verdeel de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata over de courgetterolletjes. Strooi er de gratinkaas over. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  • Zet de ovenschotel nog 3 minuten onder de grill van de oven voor een mooi goudgeel korstje. Serveer samen met de orzo.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g kippengehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 250 ml tomaten­passata
  • 30 g gratinkaas
  • 125 g orzo

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 844 kcal
  • Koolhydraten 69.75 g
  • Suikers 24.96 g
  • Vetten 37.93 g
  • Verzadigde vetten 9.02 g
  • Eiwitten 51.64 g
  • Vezels 9.3 g

Allergenen Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.