Courgette pappardelle arrabiata met mozzarella

Een echte Italiaanse klassieker in een gezond jasje: we vervangen de pasta door originele courgettelinten. Daarbij komt een pittige verse tomatensaus en stukjes mozzarella. De Italiaanse driekleur op je bord! Een koolhydraatarm gerecht waar je blij van wordt!
Ingrediënten

courgette

ui

knoflook

rode chilipeper

tomaat

tomatenpassata

basilicum

mozzarella
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Trek brede linten van de courgette met een dunschiller. Het midden van de courgettes kan je moeilijk schillen, snij dat fijn. Drapeer de courgettelinten in een ovenschaal, zorg ervoor dat de plakjes niet plat liggen. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2/3de van de olijfolie. Zet 6 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij in het vel van de tomaten een kruisje. Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
- Verwarm de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook 2 minuten aan. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de passata toe en laat 5 à 8 minuten zachtjes pruttelen.
- Pluk de blaadjes basilicum en snij fijn. Schep de courgettelinten op de borden en verdeel er de saus over. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Werk af met de fijngesneden basilicum en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 courgettes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode chilipeper
- 2 tomaten
- 500 ml tomatenpassata
- 10 g basilicum
- 1 bol mozzarella
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 553 kcal
- Koolhydraten 34.06 g
- Suikers 25.39 g
- Vetten 34.76 g
- Verzadigde vetten 10.86 g
- Eiwitten 22.61 g
- Vezels 10.09 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.