Cottage pie

Cottage pie

Cottage pie is het antwoord van de Britten op de Franse 'Hachis Parmentier'. Origineel werd het bedacht om restjes te verwerken. Resultaat is een heerlijke schotel met gehakt, groenten, tomaat en een laagje gegratineerde aardappelpuree. Om van te genieten op een koude(re) dag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Snij de selder eveneens in fijne blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, selder en wortelen toe en stoof 5 minuten, roer regelmatig om.
  • Voeg het gehakt en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Roer goed om. Laat 5 minuten bakken.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de boter toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep de gehaktmengeling in een diepe ovenschaal. Schep hierover de puree en bestrooi met de gratinkaas. Zet de cottage pie 15 minuten in de oven, en nog enkele minuten onder de grill voor een krokant korstje.
  • Haal de cottage pie uit de oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 794 kcal
  • Koolhydraten 67.17 g
  • Suikers 15.16 g
  • Vetten 38.82 g
  • Verzadigde vetten 16.78 g
  • Eiwitten 38.74 g
  • Vezels 14.87 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.