Cottage pie met knolselderpuree

Cottage pie met knolselderpuree

Cottage pie is het antwoord van de Britten op de Franse 'Hachis Parmentier'. Origineel werd het bedacht om restjes te verwerken. We maken er een gezonde versie van, met een heerlijk laagje knolselderpuree met kaas en veldsla. Verrassend lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de knolselder en snij in blokjes. Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de knolselderblokjes 20 minuten.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Snij de selder eveneens in fijne blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, selder en wortelen toe en stoof 5 minuten, roer regelmatig om.
  • Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe. Roer goed om. Laat 5 minuten bakken.
  • Giet de knolselder af en stamp fijn. Voeg de melk, de boter en de helft van de gratinkaas toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep de gehaktmengeling in een diepe ovenschaal. Schep hierover de knolselderpuree en bestrooi met de rest van de gratinkaas. Zet de cottage pie 15 minuten in de oven. Zet dan nog 5 minuten onder de grill voor een mooi goudbruin korstje.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren door de veldsla.
  • Haal de cottage pie uit de oven en serveer, samen met de veldsla.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ knolselder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 80 g gratinkaas
  • 50 g veldsla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 801 kcal
  • Koolhydraten 36.51 g
  • Suikers 17.86 g
  • Vetten 51.36 g
  • Verzadigde vetten 21.29 g
  • Eiwitten 43.53 g
  • Vezels 9.89 g

Allergenen Selderij, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.