Cordon bleu met spinazie, tomaat en geroosterde aardappelen

Cordon bleu met spinazie, tomaat en geroosterde aardappelen

Lekker simpel, en toch zo smaakvol, deze gebakken cordon bleu met een salade van spinazie, kerstomaat en sjalot. Daarbij komen nog geroosterde aardappelen. Hier zal het hele gezin van smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
cordon bleu (varken)
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
sjalot

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de cordon bleus 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur.
  • Maak ondertussen een salade. Doe de spinazie in een kom. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en de sjalot in fijne ringen en meng ze door de spinazie. Maak een dressing met de extra vierge olijfolie, de balsamico en peper en zout. Meng vlak voor het serveren door de salade.
  • Serveer de cordon bleus met de spinaziesalade en de geroosterde aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 cordon bleus (varken)
  • 100 g spinazie
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 sjalot

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 668 kcal
  • Koolhydraten 55.89 g
  • Suikers 1.92 g
  • Vetten 33.31 g
  • Verzadigde vetten 4.22 g
  • Eiwitten 34.03 g
  • Vezels 7.9 g

Allergenen Lactose, Gluten, Mosterd, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.