Cordon bleu met snijbonen in tomatensaus en aardappelplakjes

Cordon bleu met snijbonen in tomatensaus en aardappelplakjes

Snijboontjes, ze doen ons zo denken aan vroeger toen onze grootmoeder vroeg om te helpen om te snijden met zo'n molentje! Pure nostalgie op het bord met deze lekkere cordon bleu met snijbonen in tomatensaus en krokant gebakken aardappelplakjes. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
snijboon
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
cordon bleu (varken)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelplakjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet de aardappelplakjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze halfweg om.
  • Snij de ui fijn. Verwijder het harde steelstukje van de snijbonen en snij ze in reepjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng een potje gezouten water aan de kook en kook de snijbonen beetgaar in 4 minuten. Giet af maar hou per persoon 50 milliliter van het kookvocht bij.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en stoof de ui aan. Voeg na 2 minuten de tijm en de uitgelekte snijbonen toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en het kookvocht toe. Roer goed om, kruid met peper en zout en laat nog 2 minuten verdergaren op een zacht vuur.
  • Smelt de rest van de boter in een antikleefpan en bak de cordon bleus 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur
  • Serveer de cordon bleus met de snijbonen in tomatensaus en de aardappelplakjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 400 g snijbonen
  • 2 takjes tijm
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 2 cordon bleus (varken)

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 771 kcal
  • Koolhydraten 61.51 g
  • Suikers 6.33 g
  • Vetten 40.84 g
  • Verzadigde vetten 12.93 g
  • Eiwitten 36.71 g
  • Vezels 15.2 g

Allergenen Lactose, Gluten, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.