Cordon bleu met boontjes in tomatensaus en geroosterde aardappelen

Cordon bleu met boontjes in tomatensaus en geroosterde aardappelen

Hou je van echte Vlaamse kost? Wel, dan mag deze topper niet in jouw weekmenu ontbreken... Een lekker krokante cordon bleu met smeuïge kaas en ham binnenin, met daarbij sperzieboontjes in tomatensaus en geroosterde patatjes. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
cordon bleu

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes 4 minuten. Giet af.
  • Verhit 1/4de van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg dan de sperzieboontjes toe. Schep om en laat nog 5 minuten garen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de cordon bleus goudbruin aan beide kanten. Serveer samen met de boontjes in tomatensaus en de geroosterde aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blik tomaten­blokjes
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 2 cordon bleus

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 801 kcal
  • Koolhydraten 68.01 g
  • Suikers 8.67 g
  • Vetten 41.56 g
  • Verzadigde vetten 4.41 g
  • Eiwitten 36.8 g
  • Vezels 12.92 g

Allergenen Gluten, Lactose, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.