Conchiglie met pesto, broccoli en kalkoenworst

Conchiglie met pesto, broccoli en kalkoenworst

Een echte klassieke Italiaanse pasta zullen we dit niet noemen. Maar lekker is het sowieso en bovendien zet je dit lekker vullende en voedzame pastagerecht in een kwartiertje op tafel. Dat doen de Italianen je niet na!

Ingrediënten

Ingredientfoto
conchiglie
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
kalkoenworst
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
pijnboompit

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel, een keukenrobot of blender en een pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de conchiglie en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Snij de broccoli in roosjes en kook 8 minuten mee met de pasta. Giet de pasta en broccoli af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de kalkoenworsten 4 minuten aan elke kant.
  • Pel de knoflook en doe samen met de geraspte kaas, basilicum (hou enkele blaadjes apart), pijnboompitten en de extra vierge olijfolie in de keukenrobot of blender. Mix tot een pesto, kruid met peper en zout.
  • Snij de kalkoenworsten in stukjes. Meng de pesto door de pasta en broccoli, voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe. Roer de stukjes worst door de pasta en serveer met de rest van de basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g conchiglie
  • 1 broccoli
  • 2 kalkoenworsten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g harde geraspte kaas
  • 20 g basilicum
  • 30 g pijnboompitten

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1049 kcal
  • Koolhydraten 75.44 g
  • Suikers 8.59 g
  • Vetten 53.01 g
  • Verzadigde vetten 10.44 g
  • Eiwitten 62.18 g
  • Vezels 13.12 g

Allergenen Gluten, Mosterd, Soja, Lactose, Selderij, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.