Conchiglie met Italiaanse ham en ricotta
Een eenvoudige Italiaanse pasta, die toch wat meer 'cachet' heeft. Conchiglie met een pure tomatensaus met daarbij enkele scheppen frisse ricotta en reepjes Italiaanse ham (prosciutto). Ziet er geweldig goed uit, smaakt nog beter en zo snel en gemakkelijk. Dit gerecht heeft het allemaal!
Ingrediënten
ui
knoflook
tomatenblokjes
gedroogde oregano
conchiglie
prosciutto
basilicum
citroen
ricotta
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en pers de knoflook.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de knoflook en ui toe. Stoof 4 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en oregano toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de conchiglie beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.
- Snij de prosciutto in reepjes. Pluk de blaadjes basilicum en snij fijn. Was en rasp de zeste van de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng de ricotta met de helft van de basilicum, de citroenzeste en kruid met peper en zout.
- Mix de tomatensaus met een staafmixer en kruid met peper en zout. Roer er de conchiglie door.
- Schep de conchiglie in kommen en schep er toefjes van de ricotta op. Werk af met de reepjes prosciutto en basilicum. Bedruppel met de extra vierge olijfolie en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 kl gedroogde oregano
- 200 g conchiglie
- 100 g prosciutto
- 10 g basilicum
- ½ citroen
- ½ potje ricotta
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 771 kcal
- Koolhydraten 83.03 g
- Suikers 13.59 g
- Vetten 32.65 g
- Verzadigde vetten 10.21 g
- Eiwitten 32.18 g
- Vezels 8.19 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.