Colombo van kip met rijst

Colombo van kip met rijst

Colombo is een Caraïbisch stoofpotje. De basis is currypoeder dat verrijkt wordt met andere kruiden, in dit geval komijnpoeder. We maken er een lekker snel, geurig en smaakvol gerecht van! Klaar in 15 minuten en vol exotische smaken, yum!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
kokosrasp

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker, kookpot met deksel, antikleefpan en een wok klaar.
  • Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes.
  • Verhit de arachideolie in de wok en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak 4 minuten en voeg dan de knoflook, het currypoeder, de komijn, de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe. Roer goed om, breng aan de kook en laat 7 minuten pruttelen.
  • Roer de spinazie door de curry en laat de blaadjes slinken in de saus.
  • Verwarm ondertussen de antikleefpan en rooster de kokosrasp tot ze lichtjes begint te kleuren. Schep uit de pan.
  • Serveer de colombo van kip met de rijst en strooi er de geroosterde kokosrasp over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 kl curry­poeder
  • 1 kl komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 g spinazie
  • 1 el kokosrasp

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 765 kcal
  • Koolhydraten 66.25 g
  • Suikers 1.29 g
  • Vetten 35.12 g
  • Verzadigde vetten 22.48 g
  • Eiwitten 45.04 g
  • Vezels 4.74 g

Allergenen Mosterd, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.