Cobb salade

Cobb salade

Een salade uit Amerika die krokante sla, kipfilet, crunchy spek, gekookte eitjes en kerstomaten combineert, afgewerkt met een friszure romige dressing. Nog niet zo bekend bij ons, maar daar gaan we verandering in brengen, want deze salade is echt verrassend lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
ijsbergsla
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Kook de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water.
  • Verhit een antikleefpan en bak de plakjes gerookt spek krokant. Schep uit de pan en snij in reepjes. Kruid de kipfilets met peper en de kipkruiden. Voeg de olijfolie toe aan de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de kipfilets toe. Bak ze goudbruin, 5 minuten per kant.
  • Maak de blaadjes van de ijsbergsla los en snij in stukken. Halveer de kerstomaten.
  • Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Pel de eieren en snij in kwartjes. Snij de kipfilets in reepjes. Schik alle ingrediënten naast elkaar op borden, bedruppel met de dressing en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 bio-eieren
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • ½ ijsbergsla
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 661 kcal
  • Koolhydraten 6.77 g
  • Suikers 2.73 g
  • Vetten 42.79 g
  • Verzadigde vetten 19.57 g
  • Eiwitten 51.44 g
  • Vezels 2.22 g

Allergenen Ei, Gluten, Schaaldieren, Mosterd, Soja, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.