Cobb salade

Cobb salade

Een salade uit Amerika die krokante sla, kipfilet, crunchy spek, gekookte eitjes en kerstomaten combineert, afgewerkt met een friszure romige dressing. Nog niet zo bekend bij ons, maar daar gaan we verandering in brengen, want deze salade is echt verrassend lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Kook de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water, pel en snij ze in kwartjes.
  • Verhit een antikleefpan en bak de plakjes gerookt spek krokant. Schep uit de pan en snij in reepjes. Kruid de kipfilets met peper en de kipkruiden. Voeg de olijfolie toe aan de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de kipfilets toe. Bak ze goudbruin aan beide kanten in ongeveer 8 minuten.
  • Maak de blaadjes van de little gem los. Halveer de kerstomaten.
  • Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, wittewijnazijn, peper en zout.
  • Snij de kipfilets in reepjes. Schik alle ingrediënten naast elkaar op borden, bedruppel met de dressing en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 bio-eieren
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 2 little gems
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 658 kcal
  • Koolhydraten 6.66 g
  • Suikers 3.32 g
  • Vetten 42.79 g
  • Verzadigde vetten 19.54 g
  • Eiwitten 51.33 g
  • Vezels 2.24 g

Allergenen Ei, Gluten, Schaaldieren, Lactose, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.