Citroenkip met gegrilde courgette en kerstomatensalsa

Citroenkip met gegrilde courgette en kerstomatensalsa

Een lekker zonnig bordje met een lekker sappige kipfilet met een citroensausje, geroosterde aardappelen, gegrilde courgette en een frisse kerstomatensalsa. Klinkt geweldig toch? En het is helemaal niet moeilijk om te maken! In minder dan een half uurtje kan je aan tafel, olé!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
honing

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de sjalot in ringen. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Kruid de kipfilets met peper en zout. Trek met een dunschiller lange plakken van de courgette, kruid ze met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes. Snij de basilicum fijn.
  • Meng de kerstomaatjes met de extra vierge olijfolie, de balsamico, de fijngesneden basilicum en wat van de citroenzeste naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de grillpan en rooster de plakken courgette.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipfilets 4-5 minuten aan elke kant.
  • Schep de kipfilets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Doe de rest van de olijfolie in de pan waarin je de kip hebt gebakken en voeg de sjalot toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan per persoon 1 eetlepel water, de honing en het sap van de citroen toe. Breng aan de kook. Roer goed en leg de kip opnieuw in de pan en draai goed om in de saus. Serveer met de gegrilde courgette, de geroosterde aardappelen en de kerstomatensalsa.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • ½ citroen
  • 2 kipfilets
  • 1 courgette
  • 125 g kers­tomaten
  • 10 g basilicum
  • 1 stick honing

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 671 kcal
  • Koolhydraten 50.83 g
  • Suikers 12.23 g
  • Vetten 31.78 g
  • Verzadigde vetten 4.66 g
  • Eiwitten 42.38 g
  • Vezels 8.74 g

Allergenen Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.