Chop choy met paksoi en sojareepjes

Chop choy met paksoi en sojareepjes

Chop choy is een heerlijk groentegerecht uit de Chinese keuken. Wij maakten een vegetarische variant op deze klassieker met sojareepjes shoarma. Verrassend lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
mini-paksoi
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sojareepjes shoarma
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de ui fijn. Schil de wortel en snij in dunne plakjes. Snij de paksoi in reepjes. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het witte en groene deel gescheiden. Pers de knoflook.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan en roerbak de sojareepjes shoarma gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan op hoog vuur. Voeg de ui en wortel toe en roerbak tot de ui glazig is. Voeg dan de paksoi, de paprika, het wit van de lente-uitjes en de knoflook toe. Roerbak 4-5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  • Doe het maïszetmeel in een kommetje, samen met per persoon 2 eetlepels water en de sojasaus. Meng goed. Schenk bij de groenten. Breng aan de kook zodat de saus indikt. Voeg dan de sojascheuten en de sojareepjes toe en laat ze een minuutje mee opwarmen. Kruid met peper.
  • Verdeel de jasmijnrijst over de borden en serveer daarnaast de chop choy. Overstrooi met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 mini-paksoi
  • ½ rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 100 g sojascheuten
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 831 kcal
  • Koolhydraten 87.68 g
  • Suikers 16.66 g
  • Vetten 24.29 g
  • Verzadigde vetten 3.83 g
  • Eiwitten 52.88 g
  • Vezels 8.58 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd, Selderij, Sesam, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.