Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus

Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus

Echte Britse 'pubgrub', deze gebakken chipolata's met een romige aardappelpuree, gekookte beetgare groentjes en een heerlijke 'onion gravy' of uiensaus erbij. Waan je in de 'British countryside' met deze klassieker. Cheers old chap!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
chipolataworst
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snij in plakjes. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoli en wortelen toe (tip: je kan de groenten ook stomen). Laat 6-7 minuten garen en giet dan af.
  • Snij de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een pan en stoof de uiringen op een laag vuur. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en bak je de chipolataworsten op een hoger vuur.
  • Giet de aardappelen af en pureer. Roer de melk en de rest van de boter door de puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Schep de chipolataworsten uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bestuif de uien met de bloem. Laat kort bakken en blus dan met per persoon 50 milliliter water en verkruimel er de bouillon bij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Serveer de chipolataworsten met de groenten, aardappelpuree en de uiensaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ broccoli
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 300 g chipolataworsten
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 794 kcal
  • Koolhydraten 74.15 g
  • Suikers 20.12 g
  • Vetten 33.94 g
  • Verzadigde vetten 16.95 g
  • Eiwitten 33.47 g
  • Vezels 20.63 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.