Chili sin carne burrito's

Burrito is een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het is een tortilla wrap, opgerold en gevuld met een heerlijke vulling, in dit geval pittige chili sin carne. 'Burro' is trouwens het Spaanse woord voor ezel, een burrito is een ezeltje. Het verwijst naar de rollen lading die ezeltjes vroeger in Mexico droegen. Een leuk verhaal om te vertellen, alvorens je je tanden in deze heerlijke vegetarische burrito's zet!
Ingrediënten

ui

rode paprika

rode bonen

groentebouillonblokje

komijn

tomatenpuree

tortilla

lichte zure room

cheddarkaas
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en de rode paprika in kleine blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 100 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
- Doe de arachideolie in een kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de rode bonen, de suiker en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Kruid met peper en zout.
- Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm de tortilla's op. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Bestrijk de tortilla's met zure room en verdeel er de chili sin carne over. Overstrooi met de cheddarkaas en vouw dicht. Je kan de burrito's nog even opwarmen in de antikleefpan of een grillpan. Serveer meteen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 blik rode bonen
- ½ groentebouillonblokje
- 1 kl komijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 tortilla's
- ½ potje lichte zure room
- 40 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 kl suiker
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 759 kcal
- Koolhydraten 94.64 g
- Suikers 21.15 g
- Vetten 25.75 g
- Verzadigde vetten 12.19 g
- Eiwitten 28.7 g
- Vezels 8.43 g
Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.