Chili sin carne burrito's
Burrito is een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het is een tortilla wrap, opgerold en gevuld met een heerlijke vulling, in dit geval pittige chili sin carne. 'Burro' is trouwens het Spaanse woord voor ezel, een burrito is een ezeltje. Het verwijst naar de rollen lading die ezeltjes vroeger in Mexico droegen. Een leuk verhaal om te vertellen, alvorens je je tanden in deze heerlijke vegetarische burrito's zet!
Ingrediënten
ui
rode paprika
rode bonen
groentebouillonblokje
komijn
tomatenpuree
tortilla
zure room
cheddarkaas
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in kleine blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 100 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
- Verhit de arachideolie in een kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de rode bonen, de suiker en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
- Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Bestrijk de tortilla's met zure room en verdeel er de chili sin carne over. Overstrooi met de cheddarkaas en vouw dicht. Je kan de burrito's nog even opwarmen in de antikleefpan of een grillpan. Serveer meteen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 blik rode bonen
- ½ groentebouillonblokje
- 1 kl komijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 tortilla's
- ½ potje zure room
- 40 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 kl suiker
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 793 kcal
- Koolhydraten 93.23 g
- Suikers 19.74 g
- Vetten 30.4 g
- Verzadigde vetten 15.32 g
- Eiwitten 28.3 g
- Vezels 7.93 g
Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.