Chili con carne met gepofte zoete aardappel

Chili con carne met gepofte zoete aardappel

Een heerlijke pittige klassieker uit Mexico, maar dan in een snelle versie! Chili con carne met een gepofte zoete aardappel, zure room en cheddar erbij. Hou je niet zo van pikant eten? Halveer dan gerust de hoeveelheid cayennepeper. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
zwarte bonen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de zoete aardappelen en prik ze rondom in met een vork. Schik ze in een ovenschaal en zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.
  • Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken. Pluk de blaadjes koriander.
  • Verhit de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de cayennepeper toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, de zwarte bonen en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  • Proef en breng de chili op smaak met peper en zout en eventueel nog extra cayennepeper. Snij de zoete aardapppelen open en schep er de zure room op. Serveer de chili met de geraspte cheddar, zoete aardappel en de koriander erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 200 g zwarte bonen
  • 10 g koriander
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • ½ potje lichte zure room
  • 30 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • 1 kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 781 kcal
  • Koolhydraten 62.19 g
  • Suikers 18.03 g
  • Vetten 36.34 g
  • Verzadigde vetten 14.92 g
  • Eiwitten 44.28 g
  • Vezels 18.12 g

Allergenen Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.