Chili con carne enchiladas

Chili con carne enchiladas

We nemen 2 Mexicaanse klassiekers en maken er een verrassend lekker en originele ovenschotel mee. Pittig, warm en hartverwarmend. Dat zal smaken op een koude dag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode bonen
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
lente-uitje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg het gehakt toe. Roerbak 4 minuten en snij ondertussen de rode paprika in blokjes en de ui fijn. Laat de bonen uitlekken.
  • Voeg de rode paprika, ui, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe aan het gehakt. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de helft van de passata en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de chili con carne voorzichtig over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten.
  • Snij de lente-ui in schuine ringen. Serveer de ovenschotel met de lente-ui erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • ½ blik rode bonen
  • 2 kl komijn
  • 500 ml tomaten­passata
  • 4 tortilla's
  • 30 g cheddar­kaas
  • 2 lente-uitjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 870 kcal
  • Koolhydraten 80.65 g
  • Suikers 14.28 g
  • Vetten 37.35 g
  • Verzadigde vetten 14.82 g
  • Eiwitten 46.39 g
  • Vezels 8.49 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.