Chili con carne enchiladas

We nemen 2 Mexicaanse klassiekers en maken er een verrassend lekker en originele ovenschotel mee. Pittig, warm en hartverwarmend. Dat zal smaken op een koude dag!
Ingrediënten

gemengd gehakt

rode paprika

ui

rode bonen

komijn

tomatenpassata

tortilla

cheddarkaas

lente-uitje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg het gehakt toe. Roerbak 4 minuten en snij ondertussen de rode paprika in blokjes en de ui fijn. Laat de bonen uitlekken.
- Voeg de rode paprika, ui, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe aan het gehakt. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de helft van de passata en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de chili con carne voorzichtig over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten.
- Snij de lente-ui in schuine ringen. Serveer de ovenschotel met de lente-ui erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 g gemengd gehakt
- 1 rode paprika
- 1 ui
- ½ blik rode bonen
- 2 kl komijn
- 500 ml tomatenpassata
- 4 tortilla's
- 30 g cheddarkaas
- 2 lente-uitjes
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 870 kcal
- Koolhydraten 80.65 g
- Suikers 14.28 g
- Vetten 37.35 g
- Verzadigde vetten 14.82 g
- Eiwitten 46.39 g
- Vezels 8.49 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.