Chili cheese frietjes

Chili cheese frietjes

Een Amerikaanse Tex-Mex klassieker: Chili cheese fries. Dat zijn (oven)frietjes met chili con carne, die je nog even in de oven laat gratineren met cheddarkaas over gestrooid. Het is weer eens iets anders dan de 'klassieke' chili con carne. Moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode bonen
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
jalapeñopeper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen, dep droog en snij ze in frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frieten. Besprenkel met de helft van de arachideolie, strooi er de Mexicaanse kruidenmix over en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Laat de rode bonen uitlekken.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, de rode bonen en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  • Verwarm de grill van de oven voor. Proef en breng de chili op smaak met peper en zout en eventueel nog extra cayennepeper. Verdeel de chili over de bakplaat met de ovenfrietjes en strooi er de cheddarkaas over. Zet nog 3-4 minuten onder de grill van de oven.
  • Snij de jalapeño in fijne ringen. Haal de bakplaat uit de oven, verdeel er de jalapeño over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 30 g cheddar­kaas
  • 1 jalapeñopeper

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 962 kcal
  • Koolhydraten 94.82 g
  • Suikers 16.11 g
  • Vetten 39.93 g
  • Verzadigde vetten 13.05 g
  • Eiwitten 49.82 g
  • Vezels 15.36 g

Allergenen Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.