Cheeseburger met aardappelwedges

Cheeseburger met aardappelwedges

A real American classic, deze heerlijke torenhoge cheeseburger met véél groentjes, een lekkere smaakvolle en sappige rundsburger en uiteraard een plakje cheddarkaas dat er mooi overheen smelt. Daarbij komen knapperige ovengebakken aardappelwedges. Val aan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
cheddar
Ingredientfoto
augurkschijfje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Halveer de ui(en). Snij de helft fijn en de andere helft in fijne ringen. Meng het gehakt met de fijngesneden ui en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  • Snij de tomaat in plakjes. Maak de blaadjes van de little gem los.
  • Leg de hamburgerbroodjes 3 minuten mee in de oven op een apart rooster, zodat ze lichtjes krokant worden. Haal ze dan terug uit de oven.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de hamburgers. Draai ze na een 5-tal minuten om en leg het plakje cheddarkaas erop. Laat nog 5 minuten bakken. Bestrijk de onderste helft van de hamburgerbroodjes met wat mayonaise en leg er een blaadje sla, een plakje tomaat, enkele uiringen en enkele schijfjes augurk op. Bestrijk de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met wat ketchup. Leg de cheeseburger op het broodje en dek af. Serveer samen met de aardappelwedges.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 200 g runds­gehakt
  • 1 tomaat
  • 1 little gem
  • 2 hamburger­broodjes
  • 2 plakjes cheddar
  • 6 augurkschijfjes

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 905 kcal
  • Koolhydraten 74.05 g
  • Suikers 11.73 g
  • Vetten 51.77 g
  • Verzadigde vetten 7.35 g
  • Eiwitten 31.85 g
  • Vezels 9 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Lactose, Mosterd, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.