Cheeseburgers met aardappelwedges

Cheeseburgers met aardappelwedges

A real American classic, deze heerlijke torenhoge cheeseburger met véél groentjes, een lekkere smaakvolle en sappige rundsburger en uiteraard een plakje cheddarkaas dat er mooi overheen smelt. Daarbij komen knapperige ovengebakken aardappelwedges. Val aan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
augurk
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
ketchup

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Halveer de ui(en). Snij de helft fijn en de andere helft in fijne ringen. Meng het gehakt met het ei, de fijngesneden ui, het paneermeel en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  • Snij de tomaat in plakjes. Pluk de blaadjes sla. Snij de hamburgerbroodjes open.
  • Verhit een pan en rooster de hamburgerbroodjes kort met de snijkant naar onder. Bestrijk de onderkant met wat mayonaise en leg er een blaadje sla, een plakje tomaat, enkele uiringen en enkele plakjes augurk op.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de hamburgers aan. Draai ze na een 5-tal minuten om en leg het plakje cheddarkaas erop. Laat nog 5 minuten bakken. Bestrijk de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met wat ketchup. Leg de cheeseburger op het broodje en dek af. Serveer samen met de aardappelwedges.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 200 g runds­gehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 1 tomaat
  • 1 little gem
  • 2 hamburger­broodjes
  • 2 el mayonaise
  • 8 schijfjes augurken
  • 2 plakjes cheddar­kaas
  • 2 el ketchup

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 969 kcal
  • Koolhydraten 77.09 g
  • Suikers 11.11 g
  • Vetten 54.21 g
  • Verzadigde vetten 16.71 g
  • Eiwitten 40.21 g
  • Vezels 9.27 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Gluten, Soja, Sesam, Mosterd, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.