Champignonragout met ovenfrietjes

Champignonragout met ovenfrietjes

Een originele vegetarische variatie op de Belgische klassieker vol-au-vent. We maken een heerlijke champignonragout met extra oesterzwammen erbij en een verrassend kruid: dragon! Een waar feest voor vegetariërs en misschien zelfs ook voor fervente vleeseters. En daar horen uiteraard ook knapperige ovenfrietjes bij... Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de champignons in kwartjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pluk de blaadjes dragon en snij fijn. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  • Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep even uit de pan en laat de rest van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke lepel groentebouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de gebakken paddenstoelen toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de room en dragon toe en roer goed om.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Meng de dressing door de rucola.
  • Serveer de champignonragout met de ovenfrietjes en de rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 10 g dragon
  • ½ groente­bouillonblokje
  • ½ potje lichte room
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1½ el bloem
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 654 kcal
  • Koolhydraten 49.04 g
  • Suikers 3.69 g
  • Vetten 43.43 g
  • Verzadigde vetten 19.89 g
  • Eiwitten 12.26 g
  • Vezels 13.08 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.