Champignonburger met zoete aardappelfrietjes

Champignonburger met zoete aardappelfrietjes

Hou je van hamburgers, maar hoeft het niet altijd met vlees te zijn? Dan zijn deze heerlijke champignonburgers echt iets voor jou! We stoven er uiringen bij en maken een lekker fris yoghurtsausje. Doe er nog originele zoete aardappelfrietjes bij en je hebt een echte vegetarische topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
Griekse yoghurt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
champignon­burger

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de zoete aardappelen in frietjes (je hoeft ze niet te schillen). Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout.
  • Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Zet de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes op een aparte bakplaat mee in de oven.
  • Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en snij fijn.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de uiringen toe en kruid met peper en zout. Laat 10-15 minuten stoven op een zacht vuur tot de ui mooi gekaramelliseerd is.
  • Meng de yoghurt met de munt, komijn en knoflook in een kom en kruid bij met peper en zout. Zet even opzij.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de champignonburgers aan elke kant 4 minuten.
  • Snij de hamburgerbroodjes doormidden en beleg met de champignonburgers, de gekaramelliseerde ui en een schep yoghurtsaus. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en de rest van de yoghurtsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 2 champignon­burgers

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 765 kcal
  • Koolhydraten 80.61 g
  • Suikers 23.53 g
  • Vetten 38.32 g
  • Verzadigde vetten 5.41 g
  • Eiwitten 18.35 g
  • Vezels 11.28 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.