Champignon-roomsoep met spinazie en gnocchi

Champignon-roomsoep met spinazie en gnocchi

Zin in een lekker hartverwarmend en vullend soepje? Van deze herfstige maaltijdsoep krijg je het lekker warm! Een heerlijke champignon-roomsoep met spinazie, gnocchi en afgewerkt met parmezaan. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Stoof de ui op matig vuur.
  • Snij ondertussen de champignons in stukjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de tijm. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de ui en dan de champignons, tijm en knoflook. Stoof nog 5 minuten en bestrooi dan met de bloem. Roer goed om. Schenk er per persoon 400 milliliter water bij en voeg de groentebouillon toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen.
  • Hak de spinazie grof. Mix de soep met een staafmixer. Voeg de spinazie en de gnocchi toe aan de kookpot. Laat 3 minuten pruttelen. Roer de room en de helft van de parmezaan door de soep en laat nog kort doorwarmen. Kruid af met peper en zout.
  • Serveer de soep en werk af met de rest van de parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 100 g spinazie
  • 250 g gnocchi
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 853 kcal
  • Koolhydraten 97.47 g
  • Suikers 12.97 g
  • Vetten 36.05 g
  • Verzadigde vetten 13.68 g
  • Eiwitten 30.9 g
  • Vezels 10.25 g

Allergenen Selderij, Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.