Champignon-cheeseburger met aardappelwedges

Champignon-cheeseburger met aardappelwedges

Een echte Amerikaanse klassieker, maar dan in een vegetarische versie! Een champignon-cheeseburger met tomaat, sla en aardappelwedges uit de oven. Een heerlijke manier om eens geen vlees te eten. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
champignon­burger
Ingredientfoto
cheddar

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui in ringen. Snij de tomaat in plakjes. Pluk de blaadjes sla. Snij de hamburgerbroodjes open.
  • Verhit een pan en rooster de hamburgerbroodjes kort met de snijkant naar onder. Bestrijk de onderste helft met wat ketchup en leg er een blaadje sla en een plakje tomaat op.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de uiringen 5 minuten. Schep de ui naar de zijkant van de pan en bak de champignonburgers. Draai ze na 3 minuten om en leg het plakje cheddarkaas erop. Laat nog 3 minuten bakken.
  • Bestrijk de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met wat ketchup. Leg de champignonburger en de uiringen op het broodje en dek af. Serveer samen met de aardappelwedges en de rest van de little gem en tomaat.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 little gem
  • 2 hamburger­broodjes
  • 2 champignon­burgers
  • 2 plakjes cheddar

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el ketchup
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 682 kcal
  • Koolhydraten 84.1 g
  • Suikers 17.66 g
  • Vetten 25.49 g
  • Verzadigde vetten 4.47 g
  • Eiwitten 21.16 g
  • Vezels 13.73 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.