Caraïbische kip curry met pompoen en ananas

Caraïbische kip curry met pompoen en ananas

Warm, zoetig, pittig en toch lekker tropisch: deze Caraïbische kip curry met pompoen en ananas doet je wegdromen naar het zonnetje op een druilerige dag. Perfect comfort food dat toch koolhydraatarm is. Heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk

Bereidingswijze

  • Schil de aangegeven hoeveelheid pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes van 1,5 cm. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in schuine ringetjes, hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Schil en rasp de gember. Snij de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper in de lengte en schraap er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij in fijne halve ringen. Giet de ananas af, maar hou het vocht bij.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en snij in blokjes, kruid met peper en zout en wentel de blokjes door het maïszetmeel.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenblokjes mooi goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg het wit van de lente-ui, de knoflook, de gember en de helft van de fijngesneden chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Stoof glazig in 2 minuten en voeg dan de pompoenblokjes en het currypoeder toe. Schep om en schenk er dan de kippenbouillon en kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen onder deksel.
  • Voeg nu de kippenblokjes en ananas toe en laat nog 5 minuten verdergaren. Proef en voeg naar smaak ananassap toe. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de curry in diepe borden en werk af met het groen van de lente-ui en de rest van de rode chilipeper (als je van pittig houdt).

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • 1 blik ananas
  • 2 kipfilets
  • 2 kl curry­poeder
  • 250 ml kokosmelk

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 771 kcal
  • Koolhydraten 50.54 g
  • Suikers 21.4 g
  • Vetten 44.55 g
  • Verzadigde vetten 25.85 g
  • Eiwitten 40.42 g
  • Vezels 4.72 g

Allergenen Selderij, Mosterd, Pinda, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.