Caponata met kabeljauw

Caponata met kabeljauw

Caponata is een heerlijke saus op basis van aubergine, paprika en kappertjes uit Sicilië. Lekker Zuiders van smaak en het past dan ook overheerlijk bij een stukje gebakken vis, in dit geval kabeljauw. Een gezond en zonnig gerecht dat je zeker en vast zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
kabeljauw­filet

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de aubergine, paprika en courgette in blokjes van 1 cm. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de ui, aubergine, courgette, knoflook en rode paprika toe en laat garen op een zacht vuur, kruid met peper en zout en roer regelmatig.
  • Voeg na 8 minuten de kappertjes, tomatenblokjes en de balsamico toe en laat nog 10 minuten verdergaren.
  • Snij de basilicum fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten op elke kant.
  • Meng de basilicum door de caponata. Schep in diepe borden en serveer de gebakken kabeljauw erbovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 10 g basilicum
  • 2 kabeljauw­filets

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 430 kcal
  • Koolhydraten 32.02 g
  • Suikers 24.59 g
  • Vetten 16.82 g
  • Verzadigde vetten 2.44 g
  • Eiwitten 31.99 g
  • Vezels 12.2 g

Allergenen Gluten, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.