Cannelloni met zalm en spinazie

Cannelloni met zalm en spinazie

Cannelloni zijn pastabuisjes die je kan vullen met een heerlijke vulling. Wij maken ze van lasagnevellen: zo zijn ze gemakkelijk te vullen en snel klaar! Deze versie met zalm, spinazie, dille en kaassaus moet je zeker eens proberen. Heerlijk comfort food.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof. Snij de dille fijn.
  • Neem een kookpotje en leg er de zalmfilet in. Zet onder met per persoon 150 milliliter water en verkruimel er de visbouillon bij. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de zalm dan voorzichtig uit het kookvocht en laat afkoelen op een bord. Hou het kookvocht apart.
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met de helft van de olijfolie. Wanneer het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 3 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan en laat uitlekken in een zeef.
  • Verhit de boter in de pan waarin je de spinazie gebakken hebt. Voeg de bloem toe en roer los tot je een roux hebt. Schep er een soeplepel van het kookvocht van de zalm bij. Roer los en voeg opnieuw kookvocht toe. Blijf dit herhalen tot al het kookvocht opgebruikt is, en je een mooie saus hebt. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de dille door. Giet de helft van de saus in een kom.
  • Plet de gepocheerde zalm met een vork. Roer de zalm samen met de gestoofde spinazie door de kom met saus. Proef en kruid af met peper en zout.
  • Leg de lasagnevellen voor je uit, halveer ze en bestrijk elk stukje met een laagje van de zalmvulling en rol op.
  • Neem een ovenschaal en schep er de helft van de resterende saus in. Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Giet er de rest van de saus over. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 10 g dille
  • 200 g zalmfilet
  • ½ visbouillonblokje
  • 4 lasagnevellen
  • 30 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 840 kcal
  • Koolhydraten 58.8 g
  • Suikers 3.7 g
  • Vetten 51.2 g
  • Verzadigde vetten 18 g
  • Eiwitten 36.43 g
  • Vezels 4.02 g

Allergenen Vis, Schaaldieren, Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.