Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni met ricotta en spinazie

Een echte Italiaanse klassieker, die je toch eenvoudig zelf kan maken. Cannelloni pijpjes kan je zo in de winkel kopen, maar dat is nogal een gedoe om ze te vullen. Wij gebruiken lasagnevellen die kort worden voorgekookt en daardoor heel gemakkelijk zijn om te vullen. Dit moet je zeker eens zelf proberen. Om van te smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof.
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met 1/3de van de olijfolie. Als het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 3 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  • Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze kleuren. Schep uit de pan. Verhit 1/3de van de olijfolie in de pan en voeg de helft van de knoflook en de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan en laat uitlekken in een zeef.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en de rest van de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de passata en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus indikken op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • Doe de ricotta in een kom en meng met de uitgelekte spinazie, de pijnboompitten en peper en zout.
  • Leg de lasagnevellen voor je uit, halveer ze en bestrijk elk stukje met een laagje van de ricottavulling en rol op.
  • Neem een ovenschaal en schep er de helft van de tomatensaus in. Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Giet er de rest van de saus over. Bestrooi met de geraspte gratinkaas. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 4 lasagnevellen
  • 30 g pijnboompitten
  • 500 ml tomaten­passata
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g ricotta
  • 30 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 705 kcal
  • Koolhydraten 34.35 g
  • Suikers 13.13 g
  • Vetten 50.76 g
  • Verzadigde vetten 17.05 g
  • Eiwitten 25.35 g
  • Vezels 7.72 g

Allergenen Gluten, Ei, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.