Cannelloni met prei en mascarpone

Cannelloni met prei en mascarpone

Cannelloni zijn pastabuisjes die je kan vullen met een heerlijke vulling. Wij maken ze van lasagnevellen: zo zijn ze gemakkelijk te vullen en snel klaar! Deze vegetarische versie met prei, hazelnoten en een romige mascarponesaus is echt heerlijk comfort food. Om van te genieten op een lekker koude dag.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
mascarpone
Ingredientfoto
emmental

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Was de prei en snij in ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hak de hazelnoten grof.
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met de helft van de olijfolie. Wanneer het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 3 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en prei toe. Stoof de prei gedurende 5 minuten. Voeg de blaadjes tijm toe en kruid met peper en zout.
  • Doe de mascarpone in een kom. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe en roer goed los. Giet de helft van het mascarponemengsel bij de gestoofde prei en roer goed om. Voeg de gehakte hazelnoten toe. Kruid met peper en zout.
  • Leg de lasagnevellen voor je uit, halveer ze en bestrijk elk stukje met een laagje prei-mascarponevulling en rol op.
  • Neem een ovenschaal en schep er de helft van de resterende saus in. Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Giet er de rest van de saus over. Bestrooi met de geraspte emmentaler. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels prei
  • 2 takjes tijm
  • 30 g hazelnoten
  • 4 lasagnevellen
  • 250 g mascarpone
  • 30 g emmentaler

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1151 kcal
  • Koolhydraten 70.65 g
  • Suikers 20.14 g
  • Vetten 83.49 g
  • Verzadigde vetten 42.4 g
  • Eiwitten 27.52 g
  • Vezels 11.8 g

Allergenen Noten, Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.