Cannelloni bolognaise

Cannelloni bolognaise

Cannelloni zijn pastabuisjes die je kan vullen met een heerlijke vulling. Wij maken ze van lasagnevellen: zo zijn ze gemakkelijk te vullen en snel klaar! Deze versie is met een klassieke Bolognaisesaus. Het is toch weer eens iets anders dan een gewone spaghetti. Wel even lekker, dat wel! Laat het smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes (brunoise).
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met 1/3de van de olijfolie. Als het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 3 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en bak het gehakt 5-6 minuten. Schep regelmatig om. Schep het gehakt uit de pan en zet even opzij.
  • Doe de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui, de knoflook en de worteltjes aan, voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg na 5 minuten opnieuw het gehakt toe en roer goed om. Laat het gehakt 3 minuten meebakken en voeg dan ongeveer 1/5de van de tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout.
  • Leg de lasagnevellen voor je uit, halveer ze en schep op elk stukje gehaktvulling en rol op.
  • Neem een ovenschaal en giet er de helft van de resterende passata in. Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Giet er de rest van de passata over. Bestrooi met de geraspte emmentaler. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Snij de peterselie fijn. Werk af met de peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 4 lasagnevellen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata
  • 30 g emmentaler
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 710 kcal
  • Koolhydraten 37.06 g
  • Suikers 13.88 g
  • Vetten 45.75 g
  • Verzadigde vetten 13.26 g
  • Eiwitten 36.21 g
  • Vezels 8.4 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.