Caesar salade wraps met kip

Caesar salade wraps met kip

Caesar salad, werkelijk één van onze favoriete salades! De lekker knapperige sla, smaakvolle blokjes kip en die zalige dressing. We maakten er een originele versie van in wraps met krokante pijnboompitjes en een lichtere dressing op basis van yoghurt. Minstens even lekker en een stuk beter voor de lijn, hoera!

Ingrediënten

Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
Grana Padano
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Snij de wortel van de little gem en snij de sla in reepjes. Pers de knoflook. Doe de yoghurt in een kommetje, samen met de Grana Padano, de geperste knoflook, de wittewijnazijn, peper en zout. Meng goed door elkaar.
  • Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, zodat ze licht kleuren. Schep uit de pan. Doe de olijfolie in een kommetje, samen met peper, zout en de kipkruiden, meng door elkaar. Snij de kipfilet in reepjes en hussel door de olijfolie. Verhit een antikleefpan en roerbak de kippenreepjes gedurende 5-7 minuten.
  • Meng de caesardressing door de reepjes little gem. Leg de tortilla's voor je uit en verdeel hierover de sla met de dressing, de pijnboompitjes en de gebakken kip. Rol op, snij in twee en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 little gems
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere yoghurt
  • 30 g Grana Padano
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 el kipkruiden
  • 2 kipfilets
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 659 kcal
  • Koolhydraten 49.08 g
  • Suikers 5.44 g
  • Vetten 25.9 g
  • Verzadigde vetten 7.29 g
  • Eiwitten 52.74 g
  • Vezels 2.32 g

Allergenen Lactose, Noten, Gluten, Schaaldieren, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.