Caesar salade wraps met kip

Caesar salad, werkelijk één van onze favoriete salades! De lekker knapperige sla, smaakvolle blokjes kip en die zalige dressing. We maakten er een originele versie van in wraps met krokante pijnboompitjes en een lichtere dressing op basis van yoghurt. Minstens even lekker en een stuk beter voor de lijn, hoera!
Ingrediënten

little gem

knoflook

magere yoghurt

harde geraspte kaas

pijnboompit

kipkruiden

kipfilet

tortilla
Bereidingswijze
- Snij de wortel van de little gem en snij de sla in reepjes. Pers de knoflook. Doe de yoghurt in een kommetje, samen met de geraspte kaas, de geperste knoflook, de wittewijnazijn, peper en zout. Meng goed door elkaar.
- Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, zodat ze licht kleuren. Schep uit de pan. Doe de olijfolie in een kommetje, samen met peper, zout en de kipkruiden, meng door elkaar. Snij de kipfilet in reepjes en hussel door de olijfolie. Verhit een antikleefpan en roerbak de kippenreepjes gedurende 5-7 minuten.
- Meng de caesardressing door de reepjes little gem. Leg de tortilla's voor je uit en verdeel hierover de sla met de dressing, de pijnboompitjes en de gebakken kip. Rol op, snij in twee en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 little gems
- 1 teentje knoflook
- 1 potje magere yoghurt
- 30 g harde geraspte kaas
- 30 g pijnboompitten
- 2 kl kipkruiden
- 2 kipfilets
- 4 tortilla's
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 668 kcal
- Koolhydraten 48.16 g
- Suikers 5.43 g
- Vetten 27.02 g
- Verzadigde vetten 8.34 g
- Eiwitten 53.25 g
- Vezels 2.02 g
Allergenen Lactose, Selderij, Noten, Gluten, Schaaldieren, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.