Caesar salade met parmezaancroutons

Caesar salade met parmezaancroutons

Een klassieker met een twist (ons handelsmerk eigenlijk): de heerlijke Caesar salade met originele parmezaancroutons en een zalig zacht gekookt eitje erbij. En uiteraard is de heerlijke caesar dressing ook van de partij... Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
stokbroodje
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het stokbrood in gelijke blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Strooi de helft van de parmezaan over de croutons. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Leg de eieren in een steelpannetje en zet onder met water. Breng het water aan de kook en laat 6 minuten koken. Laat de eieren schrikken onder koud water.
  • Pers de knoflook. Meng de wittewijnazijn met de mayonaise, de knoflook en de rest van de parmezaan in een kommetje. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus.
  • Was en scheur de little gems in stukken en doe ze in een grote kom. Meng er de helft van de dressing door. Verdeel de sla over borden. Snij de kerstomaten in kwartjes. Pel de eieren en halveer ze. Schik op ieder bord 2 halve eieren. Verdeel de parmezaancroutons en kerstomaten over de borden. Druppel de rest van de dressing over de borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 stokbroodje
  • 40 g parmezaan
  • 2 bio-eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 3 little gems
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 590 kcal
  • Koolhydraten 40.76 g
  • Suikers 4.35 g
  • Vetten 38.15 g
  • Verzadigde vetten 9.02 g
  • Eiwitten 21.92 g
  • Vezels 4.08 g

Allergenen Gluten, Lactose, Ei, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.