Caesar salade met gegrilde kip en parmezaankoekjes

Caesar salade met gegrilde kip en parmezaankoekjes

Caesar salade, dat smaakt toch altijd? We maken een verrassende koolhydraatarme versie met gegrilde kip, eitjes en parmezaankoekjes. En uiteraard met de onovertroffen caesardressing. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
zonnebloempit
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de eieren in een steelpannetje en zet onder met water. Breng het water aan de kook en laat 6 minuten koken. Laat de eieren schrikken onder koud water.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Neem 2/3de van de parmezaan. Strooi per persoon 3 hoopjes parmezaan op het bakpapier, zorg dat de hoopjes parmezaan genoeg afstand van mekaar hebben. Strooi er de zonnebloempitten over. Zet de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en sla plat met een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een deegrol of de bodem van een kookpot. Meng de olijfolie met de kipkruiden en een snufje peper. Bestrijk de kipfilets met de gekruide olie. Verhit een grillpan op het vuur.
  • Grill de kipfilets 3-4 minuten aan beide kanten. Snij de kipfilets in reepjes.
  • Pers de knoflook. Meng de wittewijnazijn met de mayonaise, de knoflook en de rest van de parmezaan in een kommetje. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus.
  • Was en scheur de little gem in stukken en doe ze in een kom. Meng er de helft van de dressing door. Verdeel de sla over borden. Snij de kerstomaten in kwartjes. Pel de eieren en halveer ze. Schik op ieder bord 2 halve eieren. Verdeel de kerstomaten en gegrilde kipreepjes over de borden. Druppel de rest van de dressing over de borden, leg er de parmezaankoekjes bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 bio-eieren
  • 60 g parmezaan
  • 20 g zonnebloempitten
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 3 little gems
  • 200 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 691 kcal
  • Koolhydraten 8.57 g
  • Suikers 3.59 g
  • Vetten 47.13 g
  • Verzadigde vetten 11.29 g
  • Eiwitten 58.55 g
  • Vezels 3.29 g

Allergenen Ei, Lactose, Noten, Pinda, Sesam, Gluten, Schaaldieren, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.