Caesar pastasalade

Caesar pastasalade

Een originele variatie op de klassieke caesar salade, met farfalle erbij! Ook de broodkorstjes vervingen we door een verrassende knoflookcrunch. Hartig, snel klaar en overheerlijk! Een vegetarische nieuwe klassieker die je in 15 minuten op tafel zet!

Ingrediënten

Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, steelpannetje en een antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot (hou wat apart om straks eitjes te koken) en breng terug aan de kook. Voeg de farfalle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af en spoel met koud water.
  • Doe de eieren in het steelpannetje, zet onder met heet water en breng aan de kook. Laat 6 minuten koken.
  • Snij ondertussen de kerstomaten in kwartjes. Snij de little gem in reepjes.
  • Pers de knoflook. Doe de mayonaise in een kom, samen met per persoon 1 koffielepel water, de helft van de geperste knoflook, de wittewijnazijn, de geraspte parmezaan, peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de rest van de knoflook en het paneermeel toe, kruid met peper en zout. Bak aan tot het paneermeel begint te verkleuren. Schep de knoflookcrunch uit de pan.
  • Spoel de eieren onder koud water, pel ze en snij in twee.
  • Meng de dressing, de kerstomaatjes en de little gem-reepjes door de pasta. Serveer met de gekookte eieren, knoflookcrunch en parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g farfalle
  • 2 bio-eieren
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 little gems
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g parmezaan
  • 5 el paneermeel
  • 30 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 4 el mayonaise
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 993 kcal
  • Koolhydraten 99.69 g
  • Suikers 9.66 g
  • Vetten 48.61 g
  • Verzadigde vetten 11.7 g
  • Eiwitten 36.94 g
  • Vezels 6.4 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.