Butternut lasagne

Butternut lasagne

Steffi: "Deze pompoenschotel is by far het meest gemaakte recept van mijn blog. Zoals je kan zien, skip ik de pastavellen, waardoor hij een stuk lager in koolhydraten is!"

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes flespompoen. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de plakjes halverwege om.
  • Borstel de champignons schoon en hak ze in fijne stukjes. Je kan dit ook in een keukenrobot doen. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de resterende olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook 3 minuten aan. Voeg het gehakt en de champignons toe. Laat 5 minuten garen op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg de tomatenpassata toe en roer goed om. Laat goed inkoken, zodat het zeker niet te waterig wordt. Kruid met de Provençaalse kruiden en peper en zout.
  • Snij 1/3de van de mozzarella in blokjes en roer door de saus. Snij de rest van de mozzarella in plakjes. Neem een ovenschaal en schik er telkens een laag saus en een laag pompoen in. Eindig met een laag plakjes mozzarella. Zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat nog kort gratineren onder de grill en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 250 ml tomaten­passata
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1½ bol mozzarella

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 736 kcal
  • Koolhydraten 31.6 g
  • Suikers 14.34 g
  • Vetten 42.23 g
  • Verzadigde vetten 16.22 g
  • Eiwitten 54.66 g
  • Vezels 7.48 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.