Burrito's met kippengehakt, cheddar en tomaat
Burrito is een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het is een tortilla wrap, opgerold en gevuld met een heerlijke vulling, meestal op basis van kruidig gehakt, in dit geval kippengehakt. 'Burro' is trouwens het Spaanse woord voor ezel, een burrito is een ezeltje. Het verwijst naar de rollen lading die ezeltjes vroeger in Mexico droegen. Een leuk verhaal om te vertellen, alvorens je je tanden in deze heerlijke burrito's zet!
Ingrediënten
rode paprika
ui
tomaat
little gem
kippengehakt
Mexicaanse kruidenmix
tomatenpuree
tortilla
cheddarkaas
Bereidingswijze
- Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui fijn. Snij de tomaten in blokjes. Maak de blaadjes los van de little gem.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui aan. Voeg het kippengehakt toe en bak het rul. Kruid met de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout.
- Voeg de paprikablokjes en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er per persoon 45 milliliter water bij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Verdeel de gehaktvulling over de tortilla's. Bestrooi met de cheddarkaas. Rol de tortilla's op en bak ze kort aan in een grillpan of een antikleefpan (zonder vetstof).
- Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
- Verdeel de burrito's over de borden en serveer met de little gem en tomatenblokjes. Druppel er de dressing over.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 little gem
- 300 g kippengehakt
- 2 kl Mexicaanse kruidenmix
- ½ blikje tomatenpuree
- 4 tortilla's
- 30 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kl balsamico
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 768 kcal
- Koolhydraten 58.95 g
- Suikers 14.11 g
- Vetten 35.68 g
- Verzadigde vetten 11.66 g
- Eiwitten 45.73 g
- Vezels 7.53 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.