Bulgursalade met muhammara en feta

Bulgursalade met muhammara en feta

Muhammara is een heerlijke Midden-Oosterse dipsaus die oorspronkelijk uit Syrië komt. Ze wordt gemaakt met gegrilde paprika's en walnoten. Overheerlijk! We maken een originele bulgursalade waarbij deze saus heel goed past! Alweer een heerlijke ontdekking in de 15gram Foodbox!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
harissa

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven voor. Snij de paprika('s) in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  • Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Snij de komkommer in blokjes. Snij de kerstomaten in kwartjes. Halveer de olijven. Verkruimel de feta. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen.
  • Haal de gegrilde paprika('s) uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika('s) 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn.
  • Verwijder de schil van de paprika('s). Doe de gegrilde paprika('s) in een maatbeker en voeg de walnoten, enkele druppels citroensap, zout, peper en harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Mix met een staafmixer tot een egale, dikke saus. Dit is de muhamarra.
  • Meng de rest van het citroensap met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng door de bulgur. Roer er dan de komkommer, kerstomaten en olijven door.
  • Verdeel de bulgursalade over kommen en schep er de muhammara bij. Overstrooi met de verkruimelde feta en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • ½ komkommer
  • 125 g kers­tomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • 100 g feta
  • ½ citroen
  • 30 g walnoten
  • 1 kl harissa

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 700 kcal
  • Koolhydraten 57.87 g
  • Suikers 9.82 g
  • Vetten 40.35 g
  • Verzadigde vetten 11.12 g
  • Eiwitten 21.46 g
  • Vezels 14.39 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.