Bulgursalade met gehakt en dille

Bulgursalade met gehakt en dille

We haalden onze inspiratie voor dit gerechtje uit de Turkse keuken, maar gaven er onze eigen twist aan. Het resultaat is deze originele bulgursalade met dille met daarbij krokant gebakken gehakt en frisse yoghurt voor erbij. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
pistache­noot
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Snij de rode ui fijn. Snij de komkommer in blokjes. Halveer de kerstomaten. Snij de dille fijn. Doe de komkommer, kerstomaten, dille en de helft van de rode ui in een kom en meng. Meng er de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
  • Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en rest van de rode ui toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg het gehakt toe en roerbak tot het gehakt mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
  • Hak de pistachenoten grof. Roer de yoghurt los met enkele druppels water.
  • Meng de gemarineerde groenten met de bulgur. Schep in borden en schep hierbovenop het gehakt. Bedruppel met de yoghurt, strooi er de gehakte pistachenoten over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ groente­bouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 125 g kers­tomaten
  • 10 g dille
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 30 g pistache­noten
  • ½ potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 816 kcal
  • Koolhydraten 60.3 g
  • Suikers 9.89 g
  • Vetten 44.18 g
  • Verzadigde vetten 11.27 g
  • Eiwitten 40.14 g
  • Vezels 11.81 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Noten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.