Bulgur met kip, paprika en worteltjes

Bulgur met kip, paprika en worteltjes

Bulgur zijn tarwekorrels die gestoomd, dan gedroogd en vervolgens gebroken worden. Weer zo'n overheerlijke ontdekking uit de Midden-Oosterse keuken! We brengen de bulgur op smaak met een regenboog aan groenten, knapperige pijnboompitjes en sappige kipfilet. Ietwat pittig, een fris zuurtje en heerlijke hartige smaken in een lekker gevuld kommetje comfort food!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven voor. Snij de paprika's in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  • Schil de wortelen en snij ze in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snij de chilipeper overlangs in twee, schraap de zaadjes eruit met een koffielepel en snij in fijne stukjes. Pers het citroensap. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook.
  • Doe de bulgur, chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), knoflook en komijn in een kom, schep door elkaar en schenk er het kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan en roerbak de worteltjes 10 minuten. Voeg de pijnboompitten toe en blus met het citroensap. Kruid bij met peper en zout. Schep de wortelen naar de zijkant van de pan en voeg de rest van de olijfolie toe. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze goudbruin gaar aan beide kanten.
  • Haal de gegrilde paprika's uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika's 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks gemakkelijk af te halen zijn.
  • Snij de gebakken kip in reepjes en hak de bladpeterselie fijn. Verwijder de schil van de paprika's en snij ze in reepjes.
  • Meng de wortelplakjes door de bulgur en verdeel over diepe borden. Leg er de reepjes paprika en kip bij en werk af met de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • ½ citroen
  • 150 g bulgur
  • 1 kl komijn
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 kipfilets
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 736 kcal
  • Koolhydraten 64.76 g
  • Suikers 14.34 g
  • Vetten 26.48 g
  • Verzadigde vetten 3.76 g
  • Eiwitten 51.62 g
  • Vezels 17.06 g

Allergenen Ei, Gluten, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.