Bulgur met granaatappel en grillkaas

Bulgur met granaatappel en grillkaas

Bulgur is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het is heel gemakkelijk om klaar te maken en vult goed. Het is erg lekker in Mediterrane schotels, zoals deze vegetarische maaltijdsalade met grillkaas, granaatappel en ras el hanout.

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
grillkaas
Ingredientfoto
granaat­appel
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
ras el hanout

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur en rozijnen in een kom en schenk de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Rasp de zeste van de citroen. Snij de rode ui in halve ringen. Snij de grillkaas in plakken. Snij de granaatappel doormidden en klop op de schil met een houten lepel. Vang de granaatappelpitjes op.
  • Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Stoof de uien 5 minuten zacht. Schuif dan de uien aan 1 kant en leg er de plakjes grillkaas naast. Bak nog eens 2 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Snij de blaadjes munt fijn. Meng de munt, de citroenzeste, de granaatappelpitjes, de ras el hanout en de extra vierge olijfolie door de bulgur. Kruid bij met peper en zout.
  • Schik de bulgur met de uien en de grillkaas over de borden. Werk af met enkele druppels citroensap en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • groente­bouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 2 el rozijnen
  • ½ citroen
  • 1 rode ui
  • 200 g grillkaas
  • ½ granaat­appel
  • 10 g munt
  • 1 el ras el hanout

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 870 kcal
  • Koolhydraten 79.9 g
  • Suikers 28.38 g
  • Vetten 42.53 g
  • Verzadigde vetten 18.54 g
  • Eiwitten 34.52 g
  • Vezels 12.99 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.